Lions Ungdomsstipendium

 

 

 

 

Lionsstipendiater

Fyra nyutbildade optiker åker nu i månadsskiftet med organisationen Vision For All till Ghana och Guatemala.Under några intensiva veckor ska de mäta upp och dela ut begagnade glasögon till behövande som inte har råd till detta. Resestipendier på 4 x 6000:- är lämnade av lionsklubbarna i Borgholm, Emmaboda, Färjestaden, Mörbylånga, Kalmar, Kalmar/Unionen, Nybro och Torsås.

På bilden: Alexandra Castelo-Branco, LC Kalmar, Emma Lennartsson som reser till Guatemala tillsammans med Louise Finnman, Jan Falk, LC Emmaboda ZO, Ida Oxelgren som reser till Ghana, Rolf Halle, LC Kalmar och Elin Asplund som också reser till Ghana.

 

 

 

fredde.jpg

Vid matchen den 1 maj på anrika Fredriksskans mellan IFK Kalmar och Östers IF överlämnade Sven-Erik Karlsson och Rolf Halle checken med 12.000 kronor( 6000 kronor från vardera lionsklubben) till ordföranden Martin Adolfsson. 

Ungdomsstipendium
Lions Ungdomsstipendium delas ut tillsammans med Lions Club Kalmar. Stipendiet går till en ungdom bosatt i Kalmar Kommun som gjort berömvärda och inspirerande insatser inom kultur, idrott eller annat av samhällsintresse.

Du, som inte själv söker stipendiet, kan rekommendera någon som uppfyller ovanstående krav.

Till ansökan bifogas en kort redogörelse av kandidatens verksamhet/insatser. 

Ansökan skickas till:
LIONS CLUB KALMAR/UNIONEN
c/o Gyllenlind AB
Stagneliusgatan 39
392 37 Kalmar